Floristische Werkgroep (FWE) Afdeling Eindhoven plaatje
Botanische woordenlijst Noors - Nederlands. Aangepast:

Toelichting
Deze woordenlijst Noors-Nederlands bevat botanische termen, enige landschapsbeschrijvingen en algemene woorden die in een flora voorkomen. Klik hierboven op de beginletter van het woord dat u zoekt.
Zoeken naar een woord in de tabel kan ook, afhankelijk van de browser, met b.v. <Ctrl>+F.

Deze woordenlijst is gemaakt door Jacques Bielen en John Bruinsma. De lijst is bedoeld om vanuit het noors te vertalen naar nederlands.

De woordenlijst is bedoeld om de noorse flora te lezen en om de tekst van een (uitstekend) fotoboek te volgen:
Lid, Johannes & Dagny Tande Lid (2007). Norsk flora. 7th rev. ed. Edited by Reidar Elven. Det Norske Samlaget, Oslo. Nilsson, Örjan (1995). Nordisk fjellflora. Norsk utgave: Reidar Elven. J.W. Cappelens Forlag a.s, Oslo.

Het plaatjesboek is in de bergen verrassend compleet. Het heeft opzoektabellen en veel tekst per soort. In tegenstelling tot Lid past het in de rugzak. Anno 2009 is het alleen antiquarisch te koop. Hetzelfde geldt voor de zweedse uitgave.

Deze woordenlijst ook enige 'gewone' woorden, omdat een noors woordenboek niet altijd bij de hand zal zijn. Weet iemand een goed online woordenboek van noors naar nederlands of engels? De makers zijn leken in het noors. Zelfs het onderscheid tussen beide in Noorwegen gebruikte talen maken we niet. Er is een kolom met vraagtekens. Kan iemand ze (enkele of alle) oplossen?
Gebruik deze lijst naar believen en laat ons weten als je iets beters of aanvullends weet.

Correspondentie over de inhoud graag naar John Bruinsma jhpbruinsma@gmail.com
Correspondentie over de vormgeving naar Wim van der Ven wimvdven@freedom.nl